Är du intresserad av digital tillgänglighet?

Datum: 2020-08-01 - 2021-01-01
Tid: 16:00 - 18:30


Nu finns chansen att komma med i Skatteverkets satsning på Praktik i staten. Praktik i staten ger dig som har en funktionsnedsättning och som är arbetslös möjlighet att göra en praktik hos Skatteverket. Under praktiken får du lära dig att testa Skatteverkets webbsidor och e-tjänster för att undersöka om de uppfyller krav på tillgänglighet.

Praktiken beräknas att starta under hösten 2020 och pågå i 6 månader. Praktiken är 50% av en heltid, det vill säga 20 timmar per vecka. Du kommer att hamna i en grupp på mellan 5–7 praktikanter. Under praktiken kommer du att få lära dig om:

  • Tillgänglighet och användbarhet
  • Hur man testar webbsidor och system
  • Hur det är att arbeta i en statlig myndighet
  • Vad Skatteverket gör och vilka arbetsuppgifter som finns där
  • En förutsättning för att komma med är att du är inskriven hos Arbetsförmedlingen som arbetssökande. Om du inte redan
  • är inskriven kan du få hjälp med det.

Vi söker dig som är intresserad av teknik, internet och som vill vara med och förbättra den digitala tillgängligheten. Skatteverket samarbetar med Begripsam och Funktionsrätt Skåne Skåne i denna satsning och vi tänker oss att kunskap i hur man testar kan vara en väg till ett framtida arbete.

Om du är intresserad är nästa steg att du gör en intresseanmälan. Kontakta Thilia på Funktionsrätt Skåne på på boka@funktionsrattskane.se eller thilia.nyberg@funktionsrattskane.se och meddela att du är intresserad så hjälper vi dig att komma i kontakt med Arbetsförmedlingen.

Bokningar

Detta evenemang är fullbokat.