Vallmoblommor.

Dansa med Skånes Dansteater

Smakbitar från kulturens olika delar

– Delaktig Kultur erbjuder smakbitar från kulturens olika delar. Genom att vara en del av ett bredare program där olika kulturformer samsas, är det möjligt att den som inte har dansintresset med sig från början hittar till dansen, säger Tanja Mangalanayagam, projektledare på Skånes Dansteater.

I Delaktig Kultur anordnar vi fem aktivteter tillsammans med Skånes Dansteater. Du som deltar kommer få uppleva Skånes Dansteaters verksamhet på och bakom scen.

– Funktionsrätt Skåne har många medlemsorganisationer och att vara en del av projektet Delaktig Kultur är givande för oss eftersom vi kan nå nya målgrupper. På så sätt kan vi arbeta för utveckling och förstå vad som fungerar och inte fungerar, säger Tanya Mangalanayagam, projektledare på Skånes Dansteater.

Skånes Dansteater arbetar för delaktighet

Skånes Dansteater arbetar för delaktighet på olika sätt, bland annat i den publika verksamheten med en tillgänglig scen och teater samt genom att erbjuda både teckentolkade och syntolkade föreställningar. Deras föreställningar fokuserar dessutom på en ökad representation av personer med funktionsnedsättning på scen. De arbetar också för att dansare och koreografer ska utvecklas. Just nu har de ett projekt där dansare med funktionsvariationer utbildas till dansledare.

Dans som hälsofrämjare

Dans har en positiv effekt på vår hälsa. Temat fokuserar vi på under minifestivalen ”Dansa för livet” den 19 oktober. Du som är medlem i någon av Funktionsrätt Skånes medlemsorganisationer kan anmäla dig.

Dela detta inlägg på: