Rosa blommor på träd och blå himmel.

Skåningar med funktionsnedsättning och e-hälsa – nu startar undersökningen!

Rebecka med undersökningen

Nu startar vår undersökning om e-hälsa!

På uppdrag av Region Skåne undersöker vi vad personer med funktionsnedsättning i Skåne tycker om e-hälsa. Med e-hälsa menas att använda digitala verktyg och utbyta information digitalt för att uppnå och bibehålla hälsa. Ett digitalt verktyg kan till exempel vara en dator, en smart telefon eller en surfplatta. Region Skåne har redan gjort en undersökning om e-hälsa bland ett urval skåningar, men där syns inte personer med funktionsnedsättning. Därför är det viktigt att du är med och gör bilden tydligare. Vi vill veta hur du ser på dagens vårdtjänster på nätet och hur du tänker kring framtida digitala vårdtjänster. Syftet är att kunna utforma digitala tjänster som fungerar för alla.

Länk till undersökningen (länk till annan webbplats, öppnas i ny flik): https://www.surveygizmo.com/s3/4581431/Sk-ningar-med-funktionsneds-ttning-och-e-h-lsa

 

Informationsblad om undersökningen: Informationsblad Skåningar med funktionsnedsättning och e-hälsa

 

Du kan delta i den här undersökningen på flera olika sätt:

  • Du kan svara på en enkät online, direkt på nätet
  • Du kan få hem enkäten och svara på papper
  • Vi kan ringa upp och intervjua dig via telefon

Du kan också få hjälp med att:

  • Få frågor och svarsalternativ förklarade
  • Få hjälp att fylla i de svar du vill få ifyllda men kanske inte kan fylla i själv

Anmäl dig till Rebecka Hansen på rebecka.hansen@funktionsrattskane.se om du vill ha en enkät på papper eller bli intervjuad via telefon.

Det går också bra att ringa Rebecka, på telefonnummer 072-533 20 50.

Vi räknar med att kunna redovisa resultatet under vintern 2018. Det går bra att delta i undersökningen fram till den 25 november 2018.

Undersökningen finansieras av Region Skåne. Den genomförs av Funktionsrätt Skåne och Begripsam och till vår hjälp har vi forskare och experter på statistik. Har du frågor om undersökningen? Kontakta Rebecka Hansen, rebecka.hansen@funktionsrattskane.se.  eller tel. 072-533 20 50. Du kan också kontakta oss genom att skriva i formuläret här nedanför.

Dela detta inlägg på: