Rapsfält.

Thilia är ny på kansliet – välkommen!

Thilia Nyberg

 

Thilia Nyberg är ny medarbetare på Funktionsrätt Skånes kansli, från och med juni. Thilia kommer bland annat att arbeta med vår intressepolitik, kommande projekt och kommunikationsarbete. Thilia är i grunden beteendevetare och har stor erfarenhet av att arbeta med digitaliseringsfrågor kopplat till mänskliga beteenden och relationer. Här får vi lära känna Thilia lite närmare.

 

Du har en mångfacetterad och spännande bakgrund. Vill du berätta lite om den och om dig själv?

– Men tack! Jag är ju relativt nyinflyttad till Malmö efter tio år i Göteborg. Jag har ett stort intresse för hälsa och fysisk aktivitet, vilket underlättar både för mig och min fysiska kropp i det dagliga livet. Tidigare arbetade jag som gyminstruktör och är certifierad Body Attack instruktör inom konceptet Les Mills. Vill du veta mer om det och mitt intresse för hälsa och fysisk aktivitet så fråga gärna, då det är ett ämne jag älskar att prata om. Genom åren har jag kommit i kontakt med hälso- och sjukvården på olika plan, dels som anhörig men också av egen person. Hälso- och sjukvårdsfrågor ligger mig därför varmt om hjärtat. Jag applicerade ämnet på min kandidatexamen inom beteendevetenskap, där jag studerade människors intresse för artificiell intelligens inom bland annat hälso- och sjukvårdsområdet. Mitt intresse för digitalisering kopplat till människors beteende tror jag kommer berikas genom mitt kommande arbete på Funktionsrätt Skåne och dess intressepolitiska frågor. Nu senast har jag studerat ledarskap och organisation på Malmö Universitet men ser nu fram emot att lämna studietiden bakom mig och för ett nytt kapitel i livet.

Dela detta inlägg på: