Funktionsrätt Skåne är en idéburen samarbetsorganisation för Skånes funktionshinderrörelse.

Nu har projekt Välfärdsteknik startat. Det är ett projekt som vi genomför i samarbete med Innovation Skåne. Målet är att framtidens välfärdsprodukter ska bli mer användbara för användarna. I projektet diskuterar vi hur vi användare kan delta i utvecklingen av ny välfärdsteknik. Intresset för att vara med i projektet har till vår glädje varit stort – så stort att vi fick byta lokal. 

Under den första delen av projektet kommer vi att diskutera hur vi användare kan delta i utvecklingen av ny välfärdsteknik. När och hur kan vi möta de som utvecklar ny välfärdsteknik? Hur vill vi berätta om våra behov och hur vill vi lämna synpunkter?

Lösningar som fungerar för alla

Genom att vi är med tidigt i utvecklingen och samarbetar med utvecklarna kan vi bidra till bättre förståelse för behoven hos användarna. Tillsammans kan vi skapa lösningar som fungerar, gör nytta och är tillgängliga för alla.

Deltagare från flera medlemsföreningar

Som vanligt har vi med oss ett gott gäng med mycket kunskap och erfarenhet, en projektgrupp med deltagare från flera av våra medlemsorganisationer. Vi använder en workshop-metod som kallas tre kvällar om. På den första träffen fick alla chansen att klaga på hur det är idag. På de kommande två träffarna ska vi prioritera och diskutera lösningar.

Facebook
LinkedIn
Email

Du kanske även vill läsa om:

Vi har svarat på en remiss om reviderade regler för färdtjänst, sjukresor och riksfärdtjänst i Skåne.
Vi deltar i ett projekt för att hitta vägar för att användare ska kunna testa och tycka till om ny välfärdsteknik på ett tidigt stadium i utvecklingsprocessen.
Höstens första dialogmöte lockade trots sensommarvärmen nära 50 deltagare inklusive representanter från 22 olika medlemsorganisationer.
Funktionsrätt Skånes projektgrupp för nya Öresundståg fick i veckan besök av Carina Zachau, ordförande i Kollektivtrafiknämnden i Region Skåne.
Funktionsrätt Skåne
Skip to content