Funktionsrätt Skåne är en idéburen samarbetsorganisation för Skånes funktionshinderrörelse.

Vad är Bossfight?

Bossfight är en metafor hämtad från spelvärden. Den används för att synliggöra ”motkrafter”, hinder och påfrestningar som patienter behöver lägga stor del av sin energi på i kontakt med sjukvården.

 

Om projektet

Projekt Bossfight är en del av ett samarbetsprojekt mellan Funktionsrätt Skåne och Skånes universitetssjukhus, Sus. Målet med samarbetet är att gemensamt hjälpas år att minimera patienters upplevda påfrestningar vid sjukhusbesök. Deltagare från Funktionsrätt Skånes medlemsorganisationer identifierar påfrestningar som patienter möter i kontakt med sjukvården och förmedlar dessa tillbaka till verksamheten på ett konstruktivt sätt. Syftet är att:

  • Identifiera sådant som för patienter förbrukar mycket onödig energi inför och under en kontakt med vården
  • Skapa medvetenhet om ett patientperspektiv hos personal på Sus
  • Identifiera goda exempel för att på bästa sätt utveckla dem.

 

Facebook
LinkedIn
Email

Avslutade projekt

Funktionsrätt Skånes projektgrupp för nya Öresundståg fick i veckan besök av Carina Zachau, ordförande i Kollektivtrafiknämnden i Region Skåne.
Både Radio P4 Malmöhus och SVT Skåne har gjort inslag om projekt Nya Öresundståg.
Skånetrafikens personal fick en lärorik dag när projektgruppen för Nya Generationens Öresundståg tillsammans åkte tåg till Hässleholm i slutet på maj.
Nu är projektet för nya mer tillgängliga Öresundståg igång. I mitten på mars samlades projektgruppen för en första workshop i Malmö.
Funktionsrätt Skåne
Skip to content