Funktionsrätt Skåne är en idéburen samarbetsorganisation för Skånes funktionshinderrörelse.

Betala med ansiktet – Webbinarium 21 februari

Den 21 februari anordnade Funktionsrätt Skåne ett 2 timmars slut-webbinarium tillsammans med Begripsam och Freja eID. Webbinariumet innehöll presentation, slutsats och viktiga insikter som synliggjorts i projektet – Betala med ansiktet som finansierats av Post- och telestyrelsen, PTS.

 

Webbinariumet spelades in och för att komma till inspelningen klickar du på länkarna  nedan:

Del 1: Länk till inspelning

Del 2: Länk till inspelning

 

Del 1

Inledande talare var Carina Zackau, Moderat och ordförande i Kollektivtrafiknämnden Region Skåne. Genom ett politiskt perspektiv pratade Carina Zackau om Politikens roll i den digitala utvecklingen. Därefter fick vi lyssna till Thonia Roth medlem i Epelepsiföreningen Skåne och verksam i Funktionsrätt Skåne. Hon berättade om Hur drabbar det digitala utanförskapet enskilda individer genom sin roll som anhörig till en individ som lever med digitalt utanförskap. Stefan Johansson, Begripsam pratade om Forskning och projektbeskrivning genom sin roll som forskare på Kungliga Tekniska Högskolan, KTH.

 

Del 2

Webbinariumets andra del inleddes av Thilia Nyberg, Funktionsrätt Skåne med Projektledning och tillvägagångssätt. Hon lyfte det insamlade materialet och viktiga insikter från de 23 workshops som genomförts inom ramen för projektet. En innovation för inkludering och ansiktsigenkänning pratade Kristofer vin Beetzen, Freja eID om. Avslutningsvis samlades talarna för att svara på de frågor som kommit in under webbinariumets två timmar. De talarna gemensamt var överens om var att vi har verktygen för att minska det digitala utanförskapet och för att lyckas måste vi göra det tillsammans. Samskapande, är ledordet vi tar med oss! 

 

Stort tack till alla deltagare!

 

Facebook
LinkedIn
Email

Du kanske även vill läsa om:

Skånetrafikens personal fick en lärorik dag när projektgruppen för Nya Generationens Öresundståg tillsammans åkte tåg till Hässleholm i slutet på maj.
Till vår glädje är Skånes stamningsförening åter medlem i Funktionsrätt Skåne. Det innebär att Funktionsrätt Skåne nu har 39 medlemsorganisationer och representerar 35-40 000 medlemmar i Skåne.
Nu är projektet för nya mer tillgängliga Öresundståg igång. I mitten på mars samlades projektgruppen för en första workshop i Malmö.
Funktionsrätt Skåne
Skip to content