Funktionsrätt Skåne är en idéburen samarbetsorganisation för Skånes funktionshinderrörelse.

Dialogmöte i Höllviken

Onsdagen 1 september höll vi ett dialogmöte tillsammans med våra medlemsorganisationer i Höllviken. Detta var vår första så kallade hybridmöte, där vissa var på plats fysiskt och andra var med digitalt. Cirka 30 personer fanns i rummet och sex personer online. Konferenslokalen skulle vara utrustad för detta men det visade sig inte fungera. Vi använde därför våra egna tekniska lösningar och tillsammans med skrivtolkar på plats fungerade det.

Mötet inleddes med en lägesrapport från de olika föreningarna. Frågan var hur de klarat sig under pandemin, vad de gör och vilken hjälp de kan behöva från Funktionsrätt Skåne. Vi listar en del av svaren:

  • Utomhusaktiviteter
  • Jobba med förtydligande av sitt namn
  • Utbildning inom det digitala (som Funktionsrätt Skåne hjälper till med)
  • Uppskattade webbinarier
  • Café- och lunchträffar
  • Skapat videofilmer
  • Mycket digitala möten. Men det finns medlemmar som inte äger eller har råd med dator vilket resulterar i ofrivillig exkludering.

Greger Linander från Region Skåne gästade dialogmötet för att prata om patientkontakt och samverkan mellan patient och vårdgivare. Stefan Johansson från Begripsam presenterade ett förslag till ramverk för samverkan mellan patienter/intresseorganisationer och företag eller offentliga organisationer. Thomas P Larsson, verksamhetschef på Funktionsrätt Skåne gav några exempel på samverkansprojekt där modellen för samverkan har testats. Fred Kjellson från Innovation Skåne presenterade hur innovationer utvecklas inom regionen.

 

Facebook
LinkedIn
Email

Du kanske även vill läsa om:

Nu har du möjlighet att tycka till om de nya Öresundstågen. Skånetrafiken kommer i höst handla upp nya Öresundståg. Innan de bestämmer hur de nya tågen ska se ut vill de höra vad som är viktigt för tågresenärer med funktionsnedsättning. 
Den 30 augusti träffades ett stort antal representanter för Funktionsrätt Skånes medlemsföreningar för ett dialogmöte i Höllviken.
Syftet med projektet var att utveckla en möjlighet att bekräfta digitala köp med hjälp av teknik för ansiktsigenkänning. Projektet använde kollektivtrafiken som exempel men tekniken ska kunna användas på flera områden.
Thomas P Larsson, Funktionsrätt Skåne, inledningstalade vid ett seminarium som genomfördes av MultiHelix Think Tank.
Funktionsrätt Skåne
Skip to content