Funktionsrätt Skåne är en idéburen samarbetsorganisation för Skånes funktionshinderrörelse.

Lättare att köpa biljett i kollektivtrafiken

Idag är det stora grupper som tycker att det är svårt att köpa biljett för resor med buss och tåg i Skåne. Många upplever att Skånetrafikens app är svår, andra kan inte köpa biljett på grund av att de saknar BankID. Dessutom finns det få bemannade biljettkontor. Funktionsrätt Skåne inleder därför ett samarbete med Skånetrafiken för att hitta nya mer tillgängliga sätt att betala för resorna.

Samarbetet startar våren 2024 och handlar om att Skånetrafiken vill lära sig mer om hur dagens betalsätt i kollektivtrafiken fungerar och hur det skulle kunna fungera bättre i framtiden.

Facebook
LinkedIn
Email

Fler aktuella projekt

Skånetrafikens personal fick en lärorik dag när projektgruppen för Nya Generationens Öresundståg tillsammans åkte tåg till Hässleholm i slutet på maj.
Nu är projektet för nya mer tillgängliga Öresundståg igång. I mitten på mars samlades projektgruppen för en första workshop i Malmö.
Den 21 februari anordnade Funktionsrätt Skåne ett 2 timmars slut-webbinarium tillsammans med Begripsam och Freja eID. Webbinariumet innehöll presentation, slutsats och viktiga insikter som synliggjorts i projektet – Betala med ansiktet som finansierats av Post- och telestyrelsen, PTS.
Den 24 augusti 2022 föreläser Thomas Larsson, Fuktionsrätt Skåne om brukar- och patientinvolvering på en medicintekninsk mässa i Göteborg. Inom ramen för Medtech4health pratar Thomas om hur man involverar personer med egen erfarenhet i ämnet och hur personer med funktionsnedsättning tillför ett extremanvändarperspektiv.
Funktionsrätt Skåne
Skip to content