Funktionsrätt Skåne är en idéburen samarbetsorganisation för Skånes funktionshinderrörelse.

Sammanfattning av gårdagens dialogmöte

Igår höll vi ett väldigt informativt dialogmöte på Stiftsgården Åkersberg i Höör. Vi var ett 30-tal på plats med socialt avstånd till varandra, och hade 10-tal deltagare med oss digitalt. Inledningsvis presenterade Åsa Lefèvre, Region Skånes framtidskontor, hur de jobbar för att ta fram en strategi. Den ska vara till för att förverkliga färdplanen för ett hållbart hälsosystem i Skåne. Både på kort och lång sikt. Strategin innebär ett ändrat tankesätt och systemförändringar. Öka förståelse för vilka förutsättningar och förmågor vi behöver på systemnivå för att åstadkomma de önskade resultat på markplan. Att involvera användarna. Representater från våra medlemsorganisationer fick möjlighet att ställa frågor och även lämna synpunkter. Vilket är syftet med våra dialogmöten. På mötet deltog även Åsas kollegor Petra Vogt och Jolanda Van Vliet, Region Skånes framtidskontor, samt Karin Torell, Psykiatri, habilitering och hjälpmedel, Region Skåne.

Vi hade även ett grupparbete under dialogmötet som Marie-Louise Möllerberg, RISE ledde. RISE är ett svenskt forskningsinstitut och står för Research Institute of Sweden.  Grupperna gick igenom en enkät som ska användas som ett verktyg för att mäta delaktigheten i samverkan med olika intressenter. Enkäten ska kunna användas i bland annat olika brukarråd och patientråd. Våra medlemsorganisationer samtalade i grupper och diskuterade vilka frågor som är viktiga att ha med i en sådan enkät, och vad som är irrelevant. Synpunkterna från grupparbetet arbetas vidare av Marie-Louise i samarbete med oss på Funktionsrätt Skåne, Hanna Svensson på RISE, Erik Stenberg och Magnus Wallengren, Innovation Skåne och Stefan Johansson, Begripsam AB.

 

Facebook
LinkedIn
Email

Du kanske även vill läsa om:

Nu har du möjlighet att tycka till om de nya Öresundstågen. Skånetrafiken kommer i höst handla upp nya Öresundståg. Innan de bestämmer hur de nya tågen ska se ut vill de höra vad som är viktigt för tågresenärer med funktionsnedsättning. 
Den 30 augusti träffades ett stort antal representanter för Funktionsrätt Skånes medlemsföreningar för ett dialogmöte i Höllviken.
Syftet med projektet var att utveckla en möjlighet att bekräfta digitala köp med hjälp av teknik för ansiktsigenkänning. Projektet använde kollektivtrafiken som exempel men tekniken ska kunna användas på flera områden.
Thomas P Larsson, Funktionsrätt Skåne, inledningstalade vid ett seminarium som genomfördes av MultiHelix Think Tank.
Funktionsrätt Skåne
Skip to content