Funktionsrätt Skåne är en idéburen samarbetsorganisation för Skånes funktionshinderrörelse.

Stor uppslutning på dialogmöte i Höllviken

Den 30 augusti träffades ett stort antal representanter för Funktionsrätt Skånes medlemsföreningar för ett dialogmöte i Höllviken. Sammanlagt var vi fler än 50 personer från 25 olika föreningar, vilket är rekord. Väldigt roligt!

En viktig fråga på mötet var om hur vi kan bli bättre på patientmedverkan. Idag är det allt fler aktörer som efterfrågar patientmedverkan. Samtidigt är det svårt att hitta representanter från våra medlemsorganisationer som kan bidra. Under dagen diskuterade vi varför ser det ut så och hur vi kan utvecklas på detta område.

Medlemsföreningarna fick också möjlighet att berätta hur de ser på Funktionsrätt Skånes uppdrag samt vilket stöd de behöver för att utveckla sina organisationer och den intressepolitiska verksamheten. 

Samtalsledare var Thomas P Larsson, Funktionsrätt Skåne samt Lotta Clementz, Mind of you. På plats fanns också Stefan Johansson från Begripsam som berättade om deras undersökning av hur funktionshinderföreningar i Sverige upplevde pandemin. Han berättade också om ett förslag till ny mer tillgänglig design av tjänsten 1177.

Stort tack till alla som medverkade!

Under hösten återkommer vi med information om hur vi går vidare efter dialogdagen.

Facebook
LinkedIn
Email

Du kanske även vill läsa om:

Nu har du möjlighet att tycka till om de nya Öresundstågen. Skånetrafiken kommer i höst handla upp nya Öresundståg. Innan de bestämmer hur de nya tågen ska se ut vill de höra vad som är viktigt för tågresenärer med funktionsnedsättning. 
Syftet med projektet var att utveckla en möjlighet att bekräfta digitala köp med hjälp av teknik för ansiktsigenkänning. Projektet använde kollektivtrafiken som exempel men tekniken ska kunna användas på flera områden.
Thomas P Larsson, Funktionsrätt Skåne, inledningstalade vid ett seminarium som genomfördes av MultiHelix Think Tank.
Måndagen den 24 april 2023 skakade Gerd Winoy Mowitz, ordförande i funktionsrätt Skåne och Per Einarsson, ordförande för psykiatri-, habilitering och hjälpmedelsnämnden hand på att ingå ett avtal. Funktionsrätt Skåne ser avtalet som en möjlighet att föra dialog och utveckla samarbeten med Regions Skånes olika verksamheter.
Funktionsrätt Skåne
Skip to content