Funktionsrätt Skåne är en idéburen samarbetsorganisation för Skånes funktionshinderrörelse.

Årsmötet 2017

Funktionsrätt Skåne höll årets årsmöte den 25 april på Norra Station i Hässleholm.
Gilbert Tribo (L) var mötesordförande. Verksamheten under 2016 presenterades för ombuden. Styrelsen har två nya ersättare.

Det var drygt 40 människor som samlades i Aulan på Norra Station för att delta i årsmötet 2017. 12 av medlemsorganisationerna var på plats med sina ombud.

Fördjupad dialog med medlemsorganisationer och intressenter

Årsredovisningen för 2016 vittnar om att arbetet med att öka dialogerna och samverkandet fortsätter. Senast har en modell för samverkan, kallad Tre kvällar om, provats i två grupper som diskuterat färdtjänsten eller vårdkedjan. Materialen från dessa tillfällen är snart färdiga. Funktionsrätt Skånes förhoppning är att metoden ska bidra till ökad kvalitativ samverkan.

– Vi vill driva en god samverkan med våra medlemsorganisationer och våra intressenter. Därför lägger vi mycket tid just nu på att ta fram arbetssätt och metoder för detta. Det är viktigt att vi som organisation kan leverera när det krävs. För att göra det behöver vi medlemsorganisationernas åsikter, säger Rebecka Hansen, handläggare på Funktionsrätt Skåne.

Ta kontakt med en politiker

Efter att årsmötets handlingar blivit godkända höll mötesordförande ett kort anförande om hälso- och sjukvårdens utmaningar. Samtidigt öppnade han upp för deltagarnas frågor. En fråga som väckte intresse var hur lokalföreningar lättast kommer i kontakt med politiker.

– Ta kontakt med oss. Det kanske inte går att boka in ett möte med er imorgon, men det betyder inte att vi är ointresserade. Sedan, när vi träffas, visa ert engagemang. Lyft gärna de goda exemplen, menar Gilbert Tribo (L).

Tillskott i styrelsen

Årsmötet röstade in två nya ersättare: Alice Back från
Afasiföreningen i Skåne län och Carin Nilsson som närmast kommer från ett uppdrag i Funktionsrätt Skånes valberedning.

Facebook
LinkedIn
Email

Du kanske även vill läsa om:

Till vår glädje är Skånes stamningsförening åter medlem i Funktionsrätt Skåne. Det innebär att Funktionsrätt Skåne nu har 39 medlemsorganisationer och representerar 35-40 000 medlemmar i Skåne.
Nu är projektet för nya mer tillgängliga Öresundståg igång. I mitten på mars samlades projektgruppen för en första workshop i Malmö.
Nu finns vår guide Användarmedverkan i praktiken – Hur gör man? i både tryckt form och som pdf.
Funktionsrätt Skåne
Skip to content