Funktionsrätt Skåne är en idéburen samarbetsorganisation för Skånes funktionshinderrörelse.

Dina idéer blir verklighet

Innovation Skåne har tillsammans med Funktionsrätt Skåne och Funka lanserat webbportalen där du kan ta det första steget mot att förverkliga dina idéer. För att inspirera intresserade i Funktionsrätt Skånes medlemsorganisationer anordnade vi en inspirationsträff med Innovation Skåne.

Projektet handlar om att utveckla idéer till innovationer. För att medlemsorganisationerna och intresserade medlemmar skulle komma igång hade vi en inspirationsträff med Innovation Skåne. Deltagarna fick bland annat möjlighet att ställa frågor och utmana sitt kreativa tänkande.

Fler ska se sina idéer bli verklighet

Det blev tydligt att många av deltagarna har idéer som de vill få stöd i att förverkliga. Ett syfte med projektet är att inspirera patienter, brukare och närstående till att utveckla sina idéer så att de goda idéerna kan hjälpa fler. Webbportalen gör det lätt att komma i kontakt med Innovation Skåne som har rätt kunskap och erfarenhet.

Facebook
LinkedIn
Email

Avslutade projekt

Nu avslutas projektet Digi Health där Funktionsrätt Skåne tillsammans med Innovation Skåne, Ideon Innovation och Karlskrona kommun arbetat med att öka tillgängligheten till eHälsotjänster för vårdtagare i Skåne och Blekinge.
Syftet med projektet var att utveckla en möjlighet att bekräfta digitala köp med hjälp av teknik för ansiktsigenkänning. Projektet använde kollektivtrafiken som exempel men tekniken ska kunna användas på flera områden.
Vi menar att alla ska kunna ta del av kulturlivet på lika villkor som andra. Det innebär att förutom att uppleva kulturella uttryck ska alla kunna utöva och prova dessa uttryck. I arbetet vill vi väcka intresse för kultur, och främja ökat engagemang och aktivitet på kulturområdet.
Som en avslutning i projektet Betala med ansiktet som Funktionsrätt Skåne har drivit tillsammans med Begripsam och Freja eID bjuder vi in till ett avslutande gratis webbinarium där resultatet i projektet kommer att presenteras.
Funktionsrätt Skåne
Skip to content