Funktionsrätt Skåne är en idéburen samarbetsorganisation för Skånes funktionshinderrörelse.

Lansering av utbildning för patientföreträdare

Torsdagen den 23 februari 2023 medverkade Thomas P Larsson, verksamhetschef på Funktionsrätt Skåne i en panel kopplat till Funktionsrätt Sveriges lansering av utbildning för patientföreträdare.

Utbildningens syfte är att utveckla och förbättra företrädarrollen och att möta den växande efterfrågan av patientens perspektiv i utvecklingen av framtidens vård. Det behövs en ökad och bättre patientsamverkan på alla nivåer inom vårdens utveckling och patientföreträdarutbildningen är ett sätt att uppnå det. Medverkade i panelen gjorde Thomas tillsammans med:

  • Acko Ankarberg Johansson –Sjukvårdsminister
  • Fredrik Lundh Sammeli – vice ordförande Socialutskottet
  • Lisbeth Löpare Johansson – samordnare Nära vård på Sveriges Kommun och Region
  • Nicklas Mårtensson – generalsekreterare Funktionsrätt Sverige
  • Elisabeth Wallenius – ordförande Funktionsrätt Sverige
  • Susanne Karlfeldt – samordnare patientsamverkan på Akademiskt specialistcentrum

Bild från studion där studiomannen instruerar paneldeltagarna.

”Verktyget och utbildningen som Funktionsrätt Sverige nu har tagit fram är viktigt för de lokala och regionala Funktionsrättsorganisationerna. Vi behöver bygga ett nätverk av patientföreträdare som kan lyfta fram våra medlemsorganisationers behov på ett konstruktivt sätt. Utbildningen ger ett bra grundverktyg för detta”, säger Thomas P Larsson, verksamhetschef Funktionsrätt Skåne.

Video från lanseringen

Du kan ta del av hela lanseringen i efterhand via den här länken:

Video från lanseringswebbinariet på Youtube

Utbildningsportalen

Patientföreträdarutbildningen är nu publicerad på vår nya utbildningsportal. Läs mer om utbildningsportalen och hur du tar del av våra utbildningar via den här länken:
Om Funktionsrätt Sveriges utbildningsportal

Facebook
LinkedIn
Email

Du kanske även vill läsa om:

Nu har du möjlighet att tycka till om de nya Öresundstågen. Skånetrafiken kommer i höst handla upp nya Öresundståg. Innan de bestämmer hur de nya tågen ska se ut vill de höra vad som är viktigt för tågresenärer med funktionsnedsättning. 
Den 30 augusti träffades ett stort antal representanter för Funktionsrätt Skånes medlemsföreningar för ett dialogmöte i Höllviken.
Syftet med projektet var att utveckla en möjlighet att bekräfta digitala köp med hjälp av teknik för ansiktsigenkänning. Projektet använde kollektivtrafiken som exempel men tekniken ska kunna användas på flera områden.
Thomas P Larsson, Funktionsrätt Skåne, inledningstalade vid ett seminarium som genomfördes av MultiHelix Think Tank.
Funktionsrätt Skåne
Skip to content