Funktionsrätt Skåne är en idéburen samarbetsorganisation för Skånes funktionshinderrörelse.

Nya styrelsemedlemmar

Två nya ersättare röstades in på Funktionsrätt Skånes årsmöte 2017.
Alice Back kommer från Afasiföreningen Kristianstad och Carin Nilsson kommer närmast från sitt uppdrag i valberedningen. Vi hälsar dem välkomna och ser fram emot att få ta del av deras kompetenser i det framtida arbetet.

Alla har rätt att vara inkluderade och delaktiga

Carin, du har suttit med i styrelsen tidigare och kommer närmast från ett uppdrag i vår valberedning. Vad tycker du ska bli mest intressant med att sitta med i styrelsen den här gången?

–   Att få vara med och påverka. Jag ser så mycket som inte följs trots att det finns regler och lagar i samhället. Allt från trottoarer och ljudmiljöer till hur kullersten påverkar de med neurologiska sjukdomar. Dessutom är jag av åsikten att samhället ska vara till för alla. Det vill jag vara med och driva fram. Vi ska inte behöva kräva anpassning av miljöer och produkter runt oss, utan man ska från början ta med människor olikheter redan från början, säger Carin Nilsson.

Vilka är dina hjärtefrågor som du tar med dig in i
Funktionsrätt Skåne?

– Problematiken med hörapparaterna idag där fabrikanterna tar över marknaden. Senast idag hörde jag på radio om det här. Det fria valet av hörapparater döms ut. Information som ges till de som behöver är inte saklig eller oberoende. Sedan anser jag att oavsett var man vänder sig ska miljön och produkterna fungera. Alla har rätt att vara inkluderade och delaktiga, berättar Carin Nilsson

Alice vill påverka på regional nivå

Du har varit med i Afasiföreningen Kristianstad sedan 2003. Dessutom sitter du med i kommunala rådet för funktionshinder (KRF) i Kristianstad kommun. Du beskriver att det samarbetet fungerar bra och att de oftast är lyhörda för era åsikter. Hur känner du nu inför att sitta med i Funktionsrätt Skånes styrelse?

– Självklart känns det spännande. Det ska också bli intressant eftersom att jag kommer att kunna ta del av hur man kan jobba med funktionshinderfrågor på regional nivå, säger Alice Back.

Har du några egna hjärtefrågor?

– Ja, som aktiv i Afasiföreningen Kristianstad ligger det mig närmst. Afatikerna har det väldigt jobbigt ute i samhället. Det är ju en funktionsnedsättning som inte syns utåt, avslutar Alice Back.

Facebook
LinkedIn
Email

Du kanske även vill läsa om:

Här var det otydligt hur man ska gå. Varför är det inget övergångsställe? Oj där kom en cyklist! Vi testade en ny metod för att mäta hur det är att som fotgängare navigera på öppna platser där många trafikantgrupper rör sig i olika riktningar.
Skånetrafikens personal fick en lärorik dag när projektgruppen för Nya Generationens Öresundståg tillsammans åkte tåg till Hässleholm i slutet på maj.
Till vår glädje är Skånes stamningsförening åter medlem i Funktionsrätt Skåne. Det innebär att Funktionsrätt Skåne nu har 39 medlemsorganisationer och representerar 35-40 000 medlemmar i Skåne.
Funktionsrätt Skåne
Skip to content