Funktionsrätt Skåne är en idéburen samarbetsorganisation för Skånes funktionshinderrörelse.

Funktionsrätt Skåne deltar på mässa – Inkluderande innovation

Den 24 augusti 2022 föreläser Thomas Larsson, Fuktionsrätt Skåne om brukar- och patientinvolvering på en medicintekninsk mässa i Göteborg. Inom ramen för Medtech4health pratar Thomas om hur man involverar personer med egen erfarenhet i ämnet och hur personer med funktionsnedsättning tillför ett extremanvändarperspektiv.

Låt oss öka takten i implementeringen av innovativ medicinteknik…

…är titeln på mässan som Medtech4Health anordnad. I dag finns det faktorer som gör att nya innovationer – produkter och digitala tjänster, inte når fram till patienter och burkare. Bland hinderna som identifierats är bristande tillgång för evidens, allt för standardiserade upphandlingprocesser, svårtolkad lagstiftning och framförallt, en avsaknad av involvering av patienter, brukare och anhöriga. Medtech4health är ett strategiskt innovationsprogram som arbetar för att eliminera några av de hinder som presenterats och bjuder in branschen till en dag med fokus på implementering av medicinteknik i svensk vård och omsorg.

Funkionsrätt Skånes syn på involvering

På Funktionsrätt Skåne ser vi personer med funktionsnedsättning och deras medlemsorganisationer som partners som bidrar med expertkunskap. Vi vill ha med våra medlemmar i hela eller relevanta delar i processen och tycker att detta är ett arbete som kräver ersättning. NUP – Nationella Utvecklingsprojektet för Implementering är ett projekt som ingår i Medtech4health. Under 2021-2022 har Funktionsrätt Skåne deltagit och ett resultat som presenterats i det nu avslutade projektet är den guide som tagits fram för Användarmedverkan i praktiken: Guide för att samarbeta med användare och utvärdera samarbetet.

Bilden visar information inför mässan. Det är en orange bakgrund och visar små bilder på Stefan Johansson, Begripsam och Thomas P Larsson, Funktionrätt Skåne.

Facebook
LinkedIn
Email

Avslutade projekt

Nu avslutas projektet Digi Health där Funktionsrätt Skåne tillsammans med Innovation Skåne, Ideon Innovation och Karlskrona kommun arbetat med att öka tillgängligheten till eHälsotjänster för vårdtagare i Skåne och Blekinge.
Syftet med projektet var att utveckla en möjlighet att bekräfta digitala köp med hjälp av teknik för ansiktsigenkänning. Projektet använde kollektivtrafiken som exempel men tekniken ska kunna användas på flera områden.
Vi menar att alla ska kunna ta del av kulturlivet på lika villkor som andra. Det innebär att förutom att uppleva kulturella uttryck ska alla kunna utöva och prova dessa uttryck. I arbetet vill vi väcka intresse för kultur, och främja ökat engagemang och aktivitet på kulturområdet.
Som en avslutning i projektet Betala med ansiktet som Funktionsrätt Skåne har drivit tillsammans med Begripsam och Freja eID bjuder vi in till ett avslutande gratis webbinarium där resultatet i projektet kommer att presenteras.
Funktionsrätt Skåne
Skip to content