Funktionsrätt Skåne är en idéburen samarbetsorganisation för Skånes funktionshinderrörelse.

Thomas deltog i seminarie om vården som genomfördes av  MultiHelix

.Gruppbild med Thomas som andre person från höger

Tisdagen den 23:e maj inledningstalade Thomas vid en halvdags seminarium som genomfördes av  MultiHelix Think Tank. Thomas berättade om personliga erfarenheter från sjukvården sett från patientens perspektiv. Professor Rita Charon från Columbia University avslutade konferensen med att berätta om sin forskning i narrativ medicin. Rita Charon är en av de främsta pionjärererna inom ämnet och visar på vikten av att verkligen lyssna på patienten och vad denne vill säga. Fredagen den 26:e maj promoverades hon till hedersdoktor på medicinska fakulteten vid Lunds universitet. Under seminariet utbyttes erfarenheter om varför det är så viktigt att lyssna på patienternas berättelser i sjukvården och de möjligheter samt utmaningar som vården står inför.

Klicka här för att läsa en längre artikel med Rita Charon.

Facebook
LinkedIn
Email

Du kanske även vill läsa om:

Här var det otydligt hur man ska gå. Varför är det inget övergångsställe? Oj där kom en cyklist! Vi testade en ny metod för att mäta hur det är att som fotgängare navigera på öppna platser där många trafikantgrupper rör sig i olika riktningar.
Skånetrafikens personal fick en lärorik dag när projektgruppen för Nya Generationens Öresundståg tillsammans åkte tåg till Hässleholm i slutet på maj.
Till vår glädje är Skånes stamningsförening åter medlem i Funktionsrätt Skåne. Det innebär att Funktionsrätt Skåne nu har 39 medlemsorganisationer och representerar 35-40 000 medlemmar i Skåne.
Funktionsrätt Skåne
Skip to content