Funktionsrätt Skåne är en idéburen samarbetsorganisation för Skånes funktionshinderrörelse.

Thomas deltog i seminarie om vården som genomfördes av  MultiHelix

.Gruppbild med Thomas som andre person från höger

Tisdagen den 23:e maj inledningstalade Thomas vid en halvdags seminarium som genomfördes av  MultiHelix Think Tank. Thomas berättade om personliga erfarenheter från sjukvården sett från patientens perspektiv. Professor Rita Charon från Columbia University avslutade konferensen med att berätta om sin forskning i narrativ medicin. Rita Charon är en av de främsta pionjärererna inom ämnet och visar på vikten av att verkligen lyssna på patienten och vad denne vill säga. Fredagen den 26:e maj promoverades hon till hedersdoktor på medicinska fakulteten vid Lunds universitet. Under seminariet utbyttes erfarenheter om varför det är så viktigt att lyssna på patienternas berättelser i sjukvården och de möjligheter samt utmaningar som vården står inför.

Klicka här för att läsa en längre artikel med Rita Charon.

Facebook
LinkedIn
Email

Du kanske även vill läsa om:

Nu har du möjlighet att tycka till om de nya Öresundstågen. Skånetrafiken kommer i höst handla upp nya Öresundståg. Innan de bestämmer hur de nya tågen ska se ut vill de höra vad som är viktigt för tågresenärer med funktionsnedsättning. 
Den 30 augusti träffades ett stort antal representanter för Funktionsrätt Skånes medlemsföreningar för ett dialogmöte i Höllviken.
Syftet med projektet var att utveckla en möjlighet att bekräfta digitala köp med hjälp av teknik för ansiktsigenkänning. Projektet använde kollektivtrafiken som exempel men tekniken ska kunna användas på flera områden.
Måndagen den 24 april 2023 skakade Gerd Winoy Mowitz, ordförande i funktionsrätt Skåne och Per Einarsson, ordförande för psykiatri-, habilitering och hjälpmedelsnämnden hand på att ingå ett avtal. Funktionsrätt Skåne ser avtalet som en möjlighet att föra dialog och utveckla samarbeten med Regions Skånes olika verksamheter.
Funktionsrätt Skåne
Skip to content