Funktionsrätt Skåne är en idéburen samarbetsorganisation för Skånes funktionshinderrörelse.

Vi hjälper Skånetrafiken beställa tillgängliga Öresundståg

Nu är projektet för nya mer tillgängliga Öresundståg igång. I mitten på mars samlades projektgruppen för en första workshop i Malmö tillsammans med representanter från Skånetrafiken. Målet är att de nya fordonen som ska rulla om några år, ska vara tillgängliga för de allra flesta. 

Representanter från ett stort antal av våra föreningar deltar i projektet. Det gör att vi kan belysa flera olika funktionsnedsättningar och hur dessa påverkar tågresor. Då det finns många olika delar av tågresan att diskutera, kommer gruppen träffas under fyra tillfällen i år. 

Redan på det första mötet fick Skånetrafikens representanter lära sig en hel del om hur det kan vara för personer med funktionsnedsättning att åka tåg och vad som skulle underlätta. 

En bra start på projektet!

Facebook
LinkedIn
Email

Fler aktuella projekt

Skånetrafikens personal fick en lärorik dag när projektgruppen för Nya Generationens Öresundståg tillsammans åkte tåg till Hässleholm i slutet på maj.
Den 21 februari anordnade Funktionsrätt Skåne ett 2 timmars slut-webbinarium tillsammans med Begripsam och Freja eID. Webbinariumet innehöll presentation, slutsats och viktiga insikter som synliggjorts i projektet – Betala med ansiktet som finansierats av Post- och telestyrelsen, PTS.
Den 24 augusti 2022 föreläser Thomas Larsson, Fuktionsrätt Skåne om brukar- och patientinvolvering på en medicintekninsk mässa i Göteborg. Inom ramen för Medtech4health pratar Thomas om hur man involverar personer med egen erfarenhet i ämnet och hur personer med funktionsnedsättning tillför ett extremanvändarperspektiv.
Funktionsrätt Skåne
Skip to content